Zielona Zośka zaprasza młodych mieszkańców na wyjątkowe warsztaty kulinarno-dietetyczne, które odbędą się w Strefie Aktywności Miejskiej. Wydarzenie skierowane jest do młodzieży w wieku 12-18 lat.
20 marca odbędą się warsztaty kulinarno-dietetyczne. Spotkanie poprowadzi Natalia Topólniak z Centrum Diety i Treningu.
Uczestnicy będą mieli okazję zdobyć cenną wiedzę na temat zdrowego odżywiania oraz wziąć udział w praktycznych zajęciach kulinarnych.
Prowadząca zaproponuje posiłki, które uczestnicy będą mogli wykonać samodzielnie. Pojawią się też alternatywy dla słodkich napojów - soki wyciskane ze świeżych owoców oraz warzyw, a także koktajle.
Już w ten czwartek zapraszam dzieci oraz młodzież w wieku od 12 do 18 lat do Zielonej Zośki przy Alejach ZHP 2A, gdzie odbywać będą się bezpłatne warsztaty. Podczas warsztatów oprócz krótkiej prelekcji na temat zdrowego odżywiania będziemy przygotowywać posiłki. Takie, które mogą przygotować właśnie najmłodsi, czyli będą to przykładowe śniadania, które mogą dzieci zjeść w domu, ale również mogą zabrać do szkoły. Oprócz tego będą przygotowywać koktajle i dowiedzą się kilku ciekawostek na temat słodkich napojów, soków, na temat smoothie, ale także na temat wielu innych rzeczy związanych z dietetyką i kulinariami.
- zaprasza Natalia Topólniak.
Warsztaty są bezpłatne, jednak obowiązują wcześniejsze zapisy. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00.
Zadanie publiczne realizowane jest dzięki wsparciu finansowym Prezydenta Miasta Kutno.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz